söndag 6 juni 2010

Rosékväll på landet

Visst är det ljuvligt med svensk sommar. Man sitter i trädgården och laddar inför grillningen som ska äga rum om någon timme. Då kan det vara gott med en förrätt. Och tänk om man har tillgång till en handmixer. Jag använder handmixer ganska ofta faktiskt. När jag gör potatismos. När jag gör glass osv. Så här fixar ni en försommarförrätt i trädgården med rosévin och KEX.
Ingredienser.
100 g skalade räkor
1 kruka basilika
1-2 msk olivolja
1 burk vita bönor
50 gr parmesanost
8 st typ sesamkex eller liknande

Gör så här
Blanda hackad basilika med olivolja och räkor. Mixa bönorna slätt med handmixer, späd med olivolja till lagom konsitens, smaka av med riven parmesanost. Lägg en klick bönpuré på ett kex toppad med räkor o riven eller hyvlad parmesanost. Njut av svensk sommarkväll.