Skaldade Povel Ramel på 50-talet och han hade så rätt så rätt.
Jag kom och tänka på det här i våras när jag var ensam på landet. Jag steg upp tidigt för solen sken från en klarblå himmel och nu var det dax för den traditionella frukosten ute på gården. Frukost med hårdkokt ägg. Det gäller att få ägget lagom hårdkokt. Då gör man så här att man lägger ägget i kastrullen från start. Sedan när vattnet kokat stänger man av spisen och låter ägget efterkoka i exakt sex minuter. Då får man den perfekta konsistensen på ägget. Sedan skivar man ägget på ett mjukt tunnbröd och har på lite Kalles. Under tiden kokar man kaffet. Häller upp i en stor kopp och så på med mycket mjölk...hjälp, jag hade glömt att handla mjölk. Ensam mitt i skogen. Grannarna borta. Jag har ingen mjölk.
Att en sådan liten detalj kan förstöra och irritera är väl konstigt.
Povel hade rätt. Det är dom små små detaljerna som gör ét.