Äntligen är det som vanligt igen. Det är torsdag och slut på OS så man kan koncentrera sig på en normal helg med räkrätt och naturligtvis PÅ SPÅRET. Det är final och jag hejar på hon som har en tatuering på armen, vad hon nu heter. Hon ser alltid så glad ut. Skönt att Birro åkte ut. Han är med i alla program som finns. Varför undrar jag? Tråkig kille som plagierar andra. Men i alla fall. Nu skall ni få världens godaste räkgryta som jag hoppas att speciellt mina arbetskamrater på äldreomsorgskontoret uppmärksammar och gläder sina män med.
400 g torskfilé
150 g skalade räkor
2 stora potatisar
1 gul lök
1 st liten fänkål
1 röd paprika
2 tomater
1 tsk curry
0,5 paket saffran (inte knark) resten kan ni spara till jul
2 dl torrt vin
2 dl grönsaksbuljong
1 dl crème fraiche
cayennpeppar o salt
Skala potatisen o skär i sockerbitstora tärningar. Skala o hacka löken grovt. Skålla o skala tomaterna (skållningen är inte så viktig tycker jag). Tärna fänkål, paprika o tomater. Tag fram en gryta. Själv har jag en favogryta inköpt på IKEA med silverknopp. Fräs i smör potatis, lök, fänkål tills de mjuknar. Ungefär 3-5 minuter
Tillsätt paprika, tomater, curry o saffran och fräs i 3-5 minuter. Tillsätt vin och buljong
Koka upp och sjud tills allt är mjukt. Detta tar ungefär 10-15 minuter
Tillsätt crème fraiche och rör om så det blandas
Smaka av med salt och peppar (feeling!)
Lägg i fisken i 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud i 5 minuter
Tillsätt räkor och garnera med dill och persilja.
Detta är nästan GI mitt herrskap
Korka upp en god flaska vitt så blir ni lite pratsamma och sen är det …PÅ SPÅRET
Trevlig helg.