Snart är det fredag och dags för ny räkrätt. En enkel sådan men en god.
På min arbetsplats finns en person som förutom sitt arbete fixar och donar med det mesta. Hon är snabb och effektiv. Skruvar ihop skivbord och demonterar bokhyllor samtidigt som hon sköter sitt arbete. Hon har telefonlurar i öronen, mikrofon för munnen och en sladd ner till mobiltelefonen och så här kan det låta….
-Bostadsanpassningen direkt, Åsa
-Självklart kommer vi hem och tar bort dina trösklar.
-Självklart kommer vi hem och bygger en handikapphiss.
-Du kan vara lugn, vi använder endast originaldelar.
När hon kommer hem måste det vara något som går snabbt att laga.
Baka potatis i ugnen.
Jag tar vanlig potatis i normalstorlek. Den är godast. Snitta lite ovanpå.
200 grader mitt i ugnen. Det tar ungefär 15 till 20 minuter.
Under tiden gör ni en röra på.
200 g skalade räkor. Som ni grovhackar.
1 dl créme fraiche.
½ dl majonäs
1 msk finklippt dill.
1 tsk citronsaft.
1 msk riven pepparrot.
Lite salt o peppar.
Rör ihop alltihop. Pepparroten är viktig. Jag brukar ta lite extra.
När potatisen är klar gör en öppning ovanpå och stoppa i röran.
Om man vill snobba kan man toppa det hela med kalixlöjrom. Det brukar jag köpa från min hemliga distributör……
Vitt vin som vanligt och naturligtvis ”På Spåret”.
Trevlig fredagskväll!