torsdag 21 januari 2010

Robbans räkrätt

Ja så var det fredag igen och dax för en ny räkrätt. Eftersom det fortfarande är kallt och vintrigt ute så behöver man en bastantare måltid. En med lite mer kalorier så att säga. Därför ska ni få reda på hur man gör ROBBANS RÄKRÄTT. Robban heter förresten Robert och han är den mest datakunniga personen i familjen så det är honom jag tackar för att denna blogg susar runt.
Tillika är han matintresserad som ni förstår.
Alltså.
Tina upp 500 gram räkor och ställ åt sidan.
Skiva fint 4 vitlöksklyftor. Hacka en röd paprika fint. Hacka en röd chilifrukt fint. Här är det viktigt att man tar bort kärnorna i cilin. Annars blir det för stakt.
Häll olivolja i en stekpanna och fräs vitlöken, paprikan och chilin tillsammans tills det blir en lagom röra.
Tag fram ett rivjärn och riv skalet av en citron på det fina rivet. Dela citronen sedan på mitten.
Häll vatten i en kastrull och slå på lite olivolja samt lite salt i vattnet.
Koka en god pasta. Bandspagetti brukar jag använda mig av. Gul sådan.
Tag fram en snygg serveringsskål. Varför inte en färgglad Iittalaskål.
Vid det här laget måste allt omkring vara klart. Bordet dukat. Ljusen tända. Vinet öppnat samt parmesanosten riven i en skål och framtagen.
Häll pastan i skålen. Bred ut röran ni har i stekpannan. Slå citronskal över pastan samt pressa citronsaften över. Här krävs lite feeling för rätt smak.
Strö över ruccolasallad och räkor.
Att ni ska äta detta med parmesanost förstår ni säkert.
Och sen är det dax för.......På Spåret.
Trevlig fredag.