Vi svenskar är alltid för flata när det gäller att pruta i affärerna. Om vi köper en paprika och så upptäcker vi i kassan att den är skadad så vågar vi inte pruta. Men det gör jag. I alla fall när det gäller blåmusslor. Om man köper en kasse musslor så är det alltid några som inte lever . Så alltid vid sådana köp så säger jag ”dom här ser inte så bra ut men jag köper dem för halva priset” Och det lyckas alltid. Försök får ni se….
Vitvinkokta blåmusslor ….. en klassiker
40 färska blåmusslor
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 dl grädde
2 msk persilja
4 dl vitt vin
Skölj musslorna
Finhacka schalottenlök o vitlök
Fräs lök i smör i kastrull
Lägg i musslorna, tillsätt vinet koka upp o lägg på locket. Koka på stark värme tills musslorna har öppnat sig. Ung 2 minuter
Lyft ur musslorna och tillsätt grädde o koka upp
Fördela musslorna i tallrikar
Mixa spadet o häll över musslorna.
Strö på persilja
Servera med gott bröd
Vad man skall dricka till detta förstår ni nog säkert…… inte påskmust.